Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Κομπλεξικοι...




Τα αφεντικά της μεγαλύτερης τράπεζας του κόσμου, της Citigroup, χρησιμοποίησαν λέει 50 εκατ. δολάρια από τα 45 δισ. που πήραν από το κράτος για να αγοράσουν ένα νέο υπερπολυτελές αεροσκάφος. Γι' αυτό το λόγο το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ αποφάσισε να τους αναγκάσει να ακυρώσουν τη συμφωνία ή να το πουλήσουν.

Και ερωτώμαι... Τι σημασία έχει δηλαδή αν τα πήραν για να καλύψουν τα ανθρώπινα λάθη τους που οδήγησαν την παγκόσμια οικονομία στη μεγαλύτερη κρίση? Επειδή δηλαδή αυτά είναι λεφτά των φορολογούμενων δεν έχουν δικαιώματα στην πολυτέλεια αυτοί οι άνθρωποι? Δεν έχουν δικαίωμα σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής? Πρέπει να τους κρεμάσουμε επειδή εξαιτίας κάποιων ατυχών επιλογών τους, και ΟΧΙ της απληστίας τους φυσικά, μερικά εκατομύρια άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους?

Προφανώς θέλουν να έχουν ένα γρήγορο jet για να πηγαίνουν πιο γρήγορα στη δουλειά τους, να σώσουν τον κόσμο από την οικονομική κατάρευση! Ας μην είμαστε λοιπόν τόσο καχύποπτοι. Ας είμαστε λίγο πιο ανθρώπινοι και επιεικείς και εμείς. Και αυτοί άνθρωποι σαν εμάς είναι...

Δεν υπάρχουν σχόλια: