Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Τους έκαναν τη μούρη κρέας...


Αποφάσισε η κυβέρνηση να τιμωρήσει τις τράπεζες για τις πρακτικές που ακολουθούν εδώ και χρόνια κατακρατώντας, κατά παράνομο τρόπο φυσικά, ποσά ως προμήθεια υπέρ της τράπεζας στις αναλήψεις μετρητών μέσω πιστωτικής κάρτας! Επιτέλους οι τράπεζες πληρώνουν τις απαράδεκτες πρακτικές που ακολουθούν εδώ και χρόνια, καταληστεύοντας τους πολίτες και αδιαφορώντας για τους νόμους του κράτους!

Βέβαια ίσως τα πρόστιμα να είναι λίγο υπερβολικά, δεδομένης και της οικονομικής συγκυρίας, για την οποία βεβαίως και δεν φέρουν ευθύνη οι τράπεζες! Θεός φυλάξοι! Ίσως θα έπρεπε να είναι λίγο πιο επιεικής η κυβέρνηση, αλλά οι υποσχέσεις και η δέσμευση του πρωθυπουργού για διαφάνεια, αξιοκρατία και τήρηση της τάξης πραγματοποιούνται, όπως όλες οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης βεβαίως βεβαίως...

Απόδειξη των παραπάνω, τα ιλλιγιώδη πρόστιμα που επεβλήθησαν στις τράπεζες! 600.000 ευρώ, ΝΑΙ καλά διαβάσατε, 600 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ πρόστιμο!!! ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό σε σχέση με τα κέρδη, τα οποία στην περίπτωση της Alpha Bank π.χ. ήταν περίπου 200 εκατομύρια για το έτος 2003, ένα πρόστιμο που αγγίζει το ιλλιγιώδες ποσοστό του 0.3% των καθαρών κερδών τους!!!!

Αυτό θα τους δείξει ποιός είναι το αφεντικό... Επιτέλους κάποιος τους έβαλε στη θέση τους! Μπράβο Κώστα, τους έκανες τη μούρη κρέας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: