Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009

Ασχετοι Σουηδοι...


Η Σουηδική κυβέρνηση δήλωσε προχθές πως δε θα σώσει από την χρεωκοπεία την παραδοσιακά Σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία SAAB, η οποία ανήκει πλέον στην Αμερικάνικη GM και η οποία ζητά βοήθεια από την Αμερικάνικη και την Σουηδική κυβέρνηση για να ξεπεράσει τα προβλήματα της οικονομικής κρίσης.

Οι Αμερικανοί βέβαια, ως γνώστες και προστάτες της οικονομίας και των απλών, καθημερινών ανθρώπων έδωσαν αρκετά δισεκατομύρια στις προβληματικές τους επιχειρήσεις. Οι πάνχαζοι Σουηδοί από την άλλη αφήνουν τις επιχειρήσεις στο έλεος της κρίσης!

Η Σουηδέζα υπουργός Επιχειρήσεων και Ενέργειας δήλωσε πως "οι Σουηδοί πολίτες με ψήφισαν για να φτιάξω σχολεία και νοσοκομεία και οχι για να αγοράσουμε ζημιωγόνες αυτοκινητοβιομηχανίες. Είμαι απογοητευμένη με την GM, εγκαταλείπουν SAAB και μετά ζητούν από τους Σουηδούς φορολογούμενους να αγοράσουν την επιχείρηση". 

Προφανώς ΟΛΟΙ οι άλλοι είναι άσχετοι και οι Σουηδοί ξέρουν! Προφανώς εμείς είμαστε οι χαζοί! Αλλά τι περιμένεις από ανθρώπους που 1000 χρόνια πριν κρεμόντουσαν από δέβτρα και έτρωγαν κουκουνάρια? Η χαμηλή ποιότητα ζωής, η ανοργανωσιά και η απουσία κράτους και κρατικής μέριμνας από την εν λόγω χώρα αποδεικνύουν την ανικανότητά τους!

Ευτυχώς που οι δικοί μας ξέρουν και στηρίζουν τις τράπεζες και διατηρούν ισχυρή την οικονομία μας!

Ευτυχώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια: