Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

Επιτελους..τους πιασαμε

Δηλητηρίαζαν τα τρόφιμα για να μην τα παίρνουν οι φτωχοί

13 Νοεμβρίου 2008, 20:39


Υπάλληλοι του «Lidl» Σουηδίας μόλυναν με τοξικά απορρυπαντικά τα υπολείμματα τροφίμων που πέταγαν σε κάδους σκουπιδιών για να μην τα χρησιμοποιήσουν άστεγοι.

Εξαγριωμένοι από τους κλοσάρ που έψαχναν συνεχώς τους κάδους για τρόφιμα και άλλα είδη, οι υπάλληλοι ενός καταστήματος στη Στοκχόλμη, περιέχυσαν τους κάδους με τοξικές ουσίες (χλωρίνη κλπ) για να τους παρεμποδίσουν. Και μάλιστα, χωρίς να αναρτήσουν κάποια ευδιάκριτη επιγραφή ή προειδοποίηση ότι τα τρόφιμα ήταν «ακατάλληλα» προς βρώση.

Το θέμα αποκάλυψε μία τοπική εφημερίδα και προκάλεσε σάλο σε ολόκληρη τη Σουηδία με αποτέλεσμα η  γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ να ζητήσει συγγνώμη.

«H Lidl Σουηδίας πληροφορήθηκε ότι απορρυπαντικά χύθηκαν στους κάδους αποτρέποντας εισβολείς στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος να κλέψουν υπολείμματα εμπορευμάτων από τον χώρο αυτόν. Λυπούμεθα εκ βαθέων για το γεγονός το οποίο ούτε το επιτρέπεται ούτε και προτείνεται από τον όμιλό μας», τόνισε εκπρόσωπος του Lidl.

Ο εκπρόσωπος του σωματείου αστέγων της περιοχής, τόνισε στις δηλώσεις του ότι «απλά πρόκειται για ακατανόητες πράξεις και ταυτοχρόνως πολύ ανησυχητικές. Θυμίζω πως αναφερόμαστε σε ανθρώπους που για να επιζήσουν ψάχνουν την τροφή τους ...στα σκουπίδια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια: